e-Portafoli de la meva experiència docent a l'escola Tecnos de Terrassa emmarcada dins l'assignatura "pràcticum" del Màster de Formació del Professorat de Secundària UPF-UOC en l'especialització de Ciències Naturals.

dijous, 20 de novembre del 2014

El primer dia!

Comencem l'aventura!


Tornar a l'escola. 

Tants anys després. 

Tornar a LA TEVA escola. 

L'escola Tecnos de Terrassa i els seus habitants.

Milers de records. 

Bons. Dolents. Trascendents. Anecdòtics. 



És ben estrany ficar-se en aquesta bombolla que és la classe, l'escola. Observar des de fora l'extranya simbiosi que es produeix entre el professor i els seus alumnes. Aquest fràgil ecosistema, aquest fràgil equilibri on hi ha inseguretats, hi ha teatre, hi ha il·lusió, hi ha diversió, hi ha tantes coses. Tantes coses que, quan seus per primer cop com a estudiant en pràctiques en una aula, et veus totalment abrumat per la complexitat del quadre. Aquesta situació que hem viscut literalment tota la vida se'ns desplega com un nou i ric tapís, amb desenes de detalls que passen inadvertits pels que hi són immersos. Els contonejos semàntics del professor per captar la fugissera atenció dels adolescents, tan volàtil. L'extrany laberint de la comprensió de l'estudiant, a vegades tan obvi a vegades tan obscur. Els interessos, els materials, els noms, les etiquetes, les hormones. L'escola.


Tot indica que serà una aventura entretinguda i rica. Divertida. És bonic plantejar aquest espai com un complex llenç on pintar les mil i una emocions, sensacions i reflexions que l'escola genera. Però també és bonic ésser sincer amb un mateix i possiblement això s'acostarà més a una exposició de haikus de temàtica didàctica que a cap triologia bíblica.


Esperem que el viatge valgui la pena!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada